Novetat del blog: enllaç a marcadors socials

Al final de cada notícia publicada al blog ara tens la possibilitat d’enllaçar-la amb tot un seguit de marcadors socials o “social bookmarking”. Si vols saber com afegir aquests enllaços fàcilment al teu blog de blogger segueix aquestes intruccions.

Què són i perquè poden ser útils?
Fins ara el més normal per organitzar aquelles webs o blogs que ens interessava era afegir-les als “bookmarks” o preferits dels nostres navegadors, però aquesta pràctica ha deixat de ser productiva. Principalment perquè aquesta informació queda emmagatzemada en un PC i no hi podem accedir des d’altres punts o compartir-la amb altra gent.

Per fer que aquestes adreces d’interès estiguin sempre disponibles des de qualsevol punt d’accés ho podem fer mitjançant diferents mètodes: tenint un recull a l’estil Netvibes (com ja vem comentar en un post anterior), amb una extensió del Firefox com Foxmarks (que et permet sincronitzar els teus favorits des de qualsevol pc o dispositiu des del qual et connectis), o amb els “marcadors socials”.

Como funciona el social bookmarking?
Els marcadors socials són una forma senzilla i popular per emmagatzemar, classificar i compartir enllaços en una plataforma online en comptes de tenir-los al teu PC. Amb el temps els serveis de marcadors socials han anat oferint més serveis a part del de compartir marcadors, com poden ser les votacions dels recursos més útils, comentaris, importar o exportar, afegir notes, etc.

Avantatges
La classificació i inclusió de recursos ha estat realitzada per “persones”
que han processat la informació i que l’han valorat com a rellevant per a destacar-la, en contraposició a la classificació mitjançant mètodes automatitzats que es basen amb el número d’enllaços externs, per exemple, que fan els motors de cerca com Google.

A més, quan comparteixes les publicacions del teu blog a través d’un marcador social, pots incrementar el tràfic cap al teu blog. De la mateixa manera, quan tu veus els favorits d’altres usuaris, podràs trobar nous blogs per llegir, noves idees de publicació, una nova conversa que iniciar, noves comunitats a les quals unir-te i molt més.

Alguns exemples
Dins de la definició de marcadors socials podem distingir entre:

Un vídeo que et pot servir també per entendre què és i com funciona això dels marcadors socials és el següent:

Si trobes a faltar algun marcador social fes-nos un comentari!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.