Vending Llobregat implementa un ERP

La setmana passada, l’assessor TIC per a empreses i comerços de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, va fer la seva primera visita a una empresa de la ciutat per tal d’oferir el seu suport personalitzat d’impuls a la modernització i digitalització del teixit productiu.

En aquesta ocasió ha estat Vending Llobregat dedicada a la distribució i manteniment de màquines expenedores (de cafè, aigua, menjar, etc) per tal de conèixer com havia anat el seu procés d’implementació d’un sistema de gestió ERP, i si des de l’ajuntament se’ls podia oferir algun altre tipus d’ajut (formatiu, recerca de subvencions, etc).

Què no sabeu que és un ERP?
Sí, són sistemes integrals de gestió de la informació que es genera a les empreses i que permeten optimitzar els processos empresarials; tenir informació segura, precisa i oportuna dels diferents processos; així com compartir la informació entre tots els components de l’organització. Això és possible perquè els ERPs estan formats per diferents parts (mòduls) que recullen informació del funcionament dels diferents processos de negoci de l’empresa, per exemple: producció, ventes, compres, logística, comptabilitat, control de magatzems, etc.

Actualment a Vending Llobregat disposen d’una solució ERP que els ha permès tenir un major control sobre tots els processos de l’empresa: incidències amb les màquines, factures, gestió clients, etc.

Antonio Vique, el gerent de Vending Llobregat, ens comentava que d’entre les moltes ERPs que hi ha al mercat, van optar per una desenvolupada per EAC (http://www.eac.es/) ja que tenia un cost moderat, és intuïtiu i fàcil d’utilitzar.

EAC és un ERP modular al qual han pogut anar incorporant nous mòduls a mida que els han necessitat, però recomana a tots aquells que el vulguin fer servir que si poden incorporin tots els mòduls de cop, ja que d’aquesta manera es poden tenir totes les dades des d’un inici. Un altre consell interessant de l’Antonio és pensar a mig termini ja que per iniciar un ERP, que tot estigui 100% operatiu i es comencin a veure els primers canvis, potser poden passar uns quants mesos.

Al mercat existeixen diverses solucions per disposar d’un ERP i que també algunes empreses han optat per treballar amb algun ERP de codi lliure.

Recordeu que l’assessor TIC és un servei municipal que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat posa a l’abast de tot el teixit productiu de la ciutat (comerços, pimes, emprenedors…) per ajudar a les empreses a aplicar Internet i les TIC al seu negoci. Podeu contactar amb l’assessor a l’espai-bústia de consulta de l’export respon per fer qualsevol consulta en matèria d’innovació, Internet i les TIC a la vostra empresa.

Volem ser els vostres facilitadors TIC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.