TIC sobre rodes: Soler i Sauret

La companyia d’autobusos Soler i Sauret és un altre exemple empresarial d’incorporació d’eines TIC a la seva gestió diària, aquest fet els ha permès millorar la seva gestió interna i oferir un millor servei als seus clients. Alguns exemples:

  • Comunicació amb els usuaris: des de la web de Soler i Sauret a banda de consultar tota la informació que fa referència a les línies, horaris i preus dels serveis, ara també s’ha habilitat un fòrum des del qual els usuaris poden establir un pont de comunicació amb l’empresa, de la mateixa manera, l’empresa i bolca informació que pot ser d’interès pels usuaris i els usuaris poden comunicar-se entre si.

  • Comunicació amb els vehicles/conductors: antigament la comunicació amb els conductors es realitzava mitjançant emissores de ràdio de circuit tancat, però per saber on eren els autobusos i si complien els seus horaris s’havia de fer de forma manual (hi havia diferents inspectors a les parades que anaven agafant el temps dels autobusos).
    Ara això s’ha automatitzat, tots els vehicles tenen dos aparells de localització: un localitzador GPS que permet ubicar-los sobre un mapa i saber des de la base en tot moment a on estan els autobusos de la flota i si estan complint els horaris; i un altre aparell de comunicació amb la base que permet establir contacte amb el conductor.
  • Informació als autobusos: s’han instal·lat unes pantalles TFT a dins dels autobusos que estan connectades a l’agència EFE, podent oferir d’aquesta manera notícies d’actualitat que es van renovant constantment.

Pots consultar més informació en aquest vídeo en el que Joan Soler, gerent de Soler i Sauret, ens parla d’aquestes iniciatives.

Si tens alguna experiència d’èxit amb l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació no dubtis a fer-nos-ho saber i compartir-ho amb la resta! Conèixer aquestes experiències és una bona manera per incentivar la innovació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.