Valoració xerrada "Aplicacions professionals 2.0" per a emprenedors

Dijous passat va tenir lloc a Can Maginàs la xerrada “Aplicacions professionals 2.0”.


Aquesta acció, organitzada pel departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu amb col·laboració amb el projecte Sant Feliu On Line de la regidoria de Noves Tecnologies, en el marc del programa Sant Feliu Innova de Ciutats Digitals, tenia com a objectiu introduir els assistents, emprenedores i emprenedors, en el concepte de web 2.0, i en l’ús d’eines en línia i col·laboratives.

La rellevància de les noves tendències tecnològiques es deixa sentir en diversos aspectes del dia a dia empresarial:

  • Comunicació: Les eines que trobem actualment fan possible que la comunicació sigui més ràpida, econòmica i eficient, no només entre l’empresa i els clients/proveïdors, sinò també entre el mateix personal de l’empresa. Ens trobem uns clients molt informats, que abans d’establir un contacte amb l’empresa ja tenen una idea molt clara del producte que volen, de les seves característiques i de les condicions d’oferta dels competidors. A més, volen que l’empresa s’expliqui sense un estèril to corporatiu. En aquest sentit els assistents a la xerrada van rebre una còpia del manifest Cluetrain, un document que reflexa molt bé el canvi que s’està produïnt en les relacions client/empresa.
  • Productivitat i mobilitat: Qui necessita tenir tota la informació en un dispositiu físic ubicat a l’empresa? Per què un grup de treball amb membres dispersos pel territori no pot treballar de manera coordinada en un mateix document? A la sessió es va introduir el concepte de Wiki, i es van veure eines com Google Docs o Google Groups.


Evidentment, la sessió va ser limitada en el temps, i es va fer un petit “tastet” d’eines que va causar sensacions molt positives entre els usuaris. El desconeixement de l’usuari mig vers el Programari Lliure fa que de vegades resulti increïble el fet de disposar d’eines de molta qualitat (fins i tot superiors a les eines privatives, com en el cas dels navegadors, per exemple) amb un cost reduït, i en la majoria dels casos, gratuït. L’omnipresent OpenOffice.org va ser un exemple de programa eficient, gratuït i respectuós amb els estàndards.I continuant amb el Programari Lliure, es va introduïr el paquet EinesTIC, impulsat des del pla Pimestic.


Tota aquesta “sobredosi” d’eines va provocar dues lògiques reaccions entre els usuaris:

  • Entusiasme: El fet d’haver descobert un grapat d’eines que “si no existissin, algú hauria d’inventar”, a l’abast, i sense cost econòmic, va produïr sensacions molt positives entre els usuaris.
  • Ganes d’aprofundir: De fet, la intenció de la xerrada era aquesta. Presentar aquestes eines i “prendre el pols” als assistents, que van reaccionar molt bé i ja han demanat més sessions formatives per aprofundir en aquests temes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.