Facebook i el món empresarial

Com heu pogut comprovar, si sou seguidors fidels del bloc, s’ha parlat diverses vegades sobre la xarxa social Facebook. Ara bé, som conscients realment què significa pertànyer com a empresa o negoci a una xarxa social d’aquestes característiques?

Avui us proposem que us endinseu, amb aquest vídeo, a conèixer què són les xarxes socials, i fonamentalment per a què ens poden servir si tenim un negoci o una petita empresa.

En segon lloc, volem crear debat amb la vostra participació, si més no, us convidem a reflexionar sobre les diferents teories que envolten a les xarxes socials.

Les xarxes socials influeixen de forma directa en les possibilitats no només d’ampliar negoci, sinó també en les possibilitats de trobar personal, trobar feina, descobrir proveïdors o socis, de publicitar-nos, entre moltes d’altres opcions.

Una d’aquestes opcions, segons un estudi d’investigació britànic, revela que les xarxes socials augmenten la productivitat i milloren les relacions sociolaborals.

Realment creieu que és possible que les xarxes socials aportin més beneficis que perjudicis a l’empresa o negoci? No creieu que un dels perills més importants sobre l’ús de les xarxes socials recau en l’abús que els treballadors i treballadores poden fer d’aquestes?

L’autor de l’estudi, ens dóna la resposta. Segons Peter Bradwell, el millor és establir un límit de temps en l’ús de les xarxes socials, així una vegada acceptades les implicacions, les conseqüències d’aquestes es compensen en gran mesura.

Per una altra banda, trobem que hi ha altres teories més alarmistes sobre l’ús que fan les empreses i consultories amb les xarxes socials. Segons aquestes teories, les xarxes socials i pforessionals estan influint en la manera de contractar als seus treballadors i treballadores, ja que han deixat arraconades les pàgines d’anuncis com ara Infojobs, per centrar-se directament en la contractació de personal a través de portals com Xing o Facebook.

Si això és cert, creieu que les empreses han d’obtenir informació privada dels seus treballadors i treballadores? Fins a quin punt influeix a la contractació de personal el fet de poder conèixer aspectes privats de la vida del candidat o candidata?

En resum i per acabar, les xarxes socials són importants, però el seu sentit depèn de l’ús que fem d’aquestes.

Si voleu llegir els articles sencers, a continuació us detallem les fonts:

I si voleu ampliar informació sobre les xarxes socials aplicades al negoci, aquí teniu alguns articles molt interessants:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.