Sessió formativa "Com crear un blog empresarial"

El passat 11 de març es va realitzar al Centre Can Maginàs la primera de les sessions formatives “Sant Feliu innova: empresa i digitalització” adreçades a micro i petites empreses. Van participar-hi representants o treballadors d’empreses, i també persones que estan en procés de creació de la seva empresa.


Aquesta primera sessió va tractar de “Com crear un blog empresarial. El docent Xavier Tuneu de la consultora OPSneo, ens va donar informació sobre:
  • Què s’entén per blog. El va definir com un diari personal, centrat en un tema específic, publicitat a través d’internet, que enllaça amb altres d’afins i que esta obert a la participació i contrast amb els seus possibles lectors/ores.

  • L’accés i funcionament dels blogs. Ens va presentar diferents llocs webs com ara Blogger, WordPresss, TypePad, i Bitácores per crear i allotjar el nostre blog. Vam crear el blog del curs i ens vam adonar de com de senzill és fer-ho!!!
  • Pautes per elaborar els blogs. Ens va parlar d’alguns aspectes a tenir en compte abans de crear el blog, com ara reflexionar sobre la personalitat que ha de tenir, la funció que ha de desenvolupar, la seriositat i sinceritat que ha de saber transmetre…
  • Característiques tècniques dels blogs. Ens va donar a coneixer els diferents elements dels blogs que doten de recursos als usuaris/àries bloggers: comentaris, enllaços, fotografies i videos, sindicació de continguts…
  • Tipus de blogs. Volem un blog personal, tècnic, periodístic, corporatiu…?
  • Blog corporatiu. Ens va ensenyar les diferents utilitats d’un blog empresarial. L’ ús intern per als treballadors de l’empresa, serveix per al desenvolupament conjunt de projectes, per a la gestió del coneixement, per a comunicació interna, i com a procés de millora continua. L’ús extern per a clients i proveïdors, com a mitjá de difusió dels productes i serveis, per a la comunicació i fidelització dels clients, per a la millora dels processos…
  • Enemics dels blogs. Vam coneixer els principals enemics dels blogs, com són els Troles, els Spam, els Leeghers, els Fake i els Chaters. Tots ells amenacen el bon funcionament d’un blog i cal coneixer-los per saber detectar quan entra un d’ells.

Molta informació que ens va arribar però molt interessant, tal com els assistents a la sessió van demostrar fent diverses preguntes al docent.

Dues de les empreses participants, tal com van demanar, rebran un assessorament personalitzat per a crear el seu propi blog empresarial.

Ja us explicarem!


Els dies 25 de març i 1 d’abril, tenim la segona sessió Com aconseguir contactes comercials a través d’internet.

Us animem a participar-hi. (Inscripcions al 93 685 07 83 o a oise@santfeliu.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.