RECURSOS PER A EMPRENEDORS LOCALS

Segur que ja sabeu que el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu, concretament el Servei d’autoocupació, ofereix:

  • Informació i orientació als emprenedors/ores locals.
  • Assessorament i seguiment del projecte empresarial.
  • Suport a la realització del pla d’empresa (anàlisi de la viabilitat tècnica i econòmica).
  • Recerca de recursos externs i tramitació.
  • Seguiment de l’empresa constituïda.

Fa pocs dies hem descobert, gràcies a la Paloma del Telecentre del Solsonès, que des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, a banda d’un servei gratuit d’assessorament empresarial, han posat a disposició de la Xarxa un blog orientat a la comunitat d’emprenedors.

Aquest blog disposa d’un recull d’ajuts, notícies, aplicatius, plans d’empresa i recursos formatius.

Un altre recurs interessant és el que ens va donar a conèixer en Jordi del Centre d’Empreses de Les Preses.

Es tracta de d’una eina virtual per realitzar el pla d’empresa que han fet des de la La Garrotxa.

Concretament han dissenyat una eina virtual de diagnòstic per ajudar als emprenedors i teletreballadors. Una eina on-line a què es pot accedir des de qualsevol ordinador amb Internet, que ajuda a l’emprenedor o emprenedora a realitzar el pla d’empresa i el pla de màrqueting del seu projecte de negoci.

Com bé expliquen des del centre de teletreball de Les Preses realitzar un pla d’empresa és vital per qualsevol negoci que es vulgui posar en marxa, ja que, ajuda a conèixer els punts forts i febles del projecte. D’aquesta manera, es poden introduir els canvis necessaris perquè la iniciativa esdevingui un negoci amb èxit“.

Va sorgir d’un projecte europeu en què va participar el centre d’empreses de Les Preses juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Fundació CECOT i la Diputació de Tarragona, en el marc de la iniciativa comunitària EQUAL de la Comissió Europea.

.
Un tercer recurs d’interès per a persones que volen emprendre és EMPRENDEDORES TV, un canal fet per i per a emprenedors.
.
Emprendedores Tv és una iniciativa de la Fundación Banesto Sociedad y Tecnología.

Es defineixen com “Un canal de televisión por Internet pensado y dirigido íntegramente a los emprendedores y a todas las pequeñas y medianas empresas españolas“.

EMPRENDEDORES TV es basa en testimonis reals que, en plataforma Web-Tv, utilitzen la força dels mitjans audiovisuals per narrar històries. També us ofereix la possibilitat de participar en el canal explicant la vostra pròpia historia d’emprenedoria o votant a les ja existents.
.
El canal també compta amb la col·laboració del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio i Microsoft. I està producït per Co.eficiente.
.
Un altre recurs que pot resultar de força utilitat per a emprendre és Eines TIC.
.
Recordeu aquesta entrada al nostre bloc?
.
EinesTIC: un paquet informàtic lliure i gratuït per informatitzar els petits negocis
.
El paquet informàtica de programari lliure per a treballadors autònoms i petites empreses que ha desenvolupat per la Generalitat, conjuntament entre la STSI i per ACC10 CIDEM/COPCA.
.
L’objectiu és promoure les TIC a l’empresa catalana i així millorar la seva competitivitat mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC.

Es vol facilitar la incorporació de les TIC a autònoms, petits comerciants i empreses individuals i, en una segona fase, a les petites empreses (5 a 20 treballadors).

Altres enllaços informatius d’interès:
.

CIDEM + COPCA = ACC10

Elaboreu el Pla d’empresa (ACC10).

Finançament i subvencions (ACC10).

EMPRENEDOR/A DE BASE TECNOLÒGICA (ACC10).

SERVEI AUTOEMPRESA (Generalitat)

cp’Ac, Fundación Privada para la Promoción de la Autoocupación de Catalunya

Endavant emprenedors i emprenedores!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.