ACTIC: Certificat oficial per poder acreditar coneixements sobre Tecnologies de la informació i la Comunicació

La Generalitat aprova el certificat oficial per poder acreditar coneixements sobre Tecnologies de la informació i la Comunicació.
.
Els ciutadans tindran la possibilitat d’obtenir un certificat que acrediti davant qualsevol instància pública o privada la capacitat que tenen en aquesta matèria.
.
ACTIC: Acreditació de coneixements en TIC
.
.
La Generalitat va aprovar el 19 de febrer el model d’acreditació de coneixements i competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i el pla per desplegar-la i implementar-la.
.
Aquesta iniciativa té com a objectiu oferir a la ciutadania la possibilitat d’obtenir un certificat que acrediti davant qualsevol instància pública o privada la capacitat del titular en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
.
Es pretén que aquesta acreditació esdevingui el certificat oficial de competències en TIC a Catalunya i, per tant, l’estàndard de referència a l’hora d’avaluar el grau de formació en aquest àmbit.
.

El model d’acreditació que expedirà la Generalitat, dirigit a tots els ciutadans majors de 16 anys, establirà tres nivells de competènciad’iniciació, bàsic i avançat— segons les capacitats i habilitats que hagin demostrat els titulars del certificat.

L’acreditació pretén estandarditzar el coneixement de conceptes genèrics sobre la societat de la informació, la cultura digital i les bones pràctiques en aquest àmbit, però, no preveu valorar els coneixements de productes concrets.

Les proves d’avaluació es faran en línia, des de centres homologats repartits per tot el territori català.

Es vol garantir que a principis de 2009 es puguin començar a fer les proves d’avaluació i emetre els primers certificats acreditatius corresponents.

L’elaboració d’aquest model ha estat coordinada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Més informació:

www.gencat.cat/societatdelainformacio/documents/ACTIC_febrer2008.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.