Oficina mòbil

Vols poder accedir als teus documents des de qualsevol lloc? Vols oblidar-te de carregar amunt i avall memòries USB (que de tant petites es perden en qualsevol racó) amb els arxius més importants? Vols poder editar els teus documents estiguis on estiguis, sense preocupar-te si hi ha programes ofimàtics instal·lats?

Doncs ja tens aquí la teva nova oficina mòbil gratuïta. No estem pas parlant d’un ordinador portàtil gratuït, sinó de Google Docs, una suite d’aplicacions ofimàtiques online. Ara per ara, permet treballar amb documents de text i fulls de càlcul, tot i que estem segurs que aviat ampliarà l’oferta.

No necessites instal·lar cap programa, simplement necessites tenir un compte Google. Així doncs si ets dels que ja fas servir altres serveis de la factoria Google, com Gmail, Page Creator o Google Calendar, simplement accedeix a Google Docs amb el mateix usuari i contrassenya. Si pel contrari, encara no tens el compte, des de la mateixa web podràs accedir al formulari per donar-te d’alta (no tardaràs més d’un minut).

Un cop a Google Docs podràs pujar documents que tinguis guardats, editats amb altres programes d’edició de text (Microsoft Word, OpenOffice, Writter, …) o de fulls de càlcul (Microsoft Excel o Calc d’OpenOffice). I tenir emmagatzemats els documents que més t’interessin. Aquests documents podràs editar-los des de qualsevol ordinador connectat a Internet i descarregar-los. Aquesta eina també et permetrà convertir els teus documents en format PDF.

Anem a veure un exemple pràctic de la utilitat d’aquesta eina

Imagina’t per exemple que estàs com cada setmana al Cibercafè, xatejant amb els teus ciber@mics. Un d’ells et comenta que sap d’una oferta de feina, però que si t’interessa hauries de fer-li arribar el currículum ara mateix. Tens tres opcions:

Opció 1

Dir-li al teu ciber@mic que no pots enviar-li ara el currículum i renunciar a aquesta opció. No tens temps o et fa massa mandra anar fins a casa a buscar el currículum per enviar-lo.

Opció 2

Anar fins a casa, agafar el currículum que tens guardat a l’ordinador, fer els últims retocs necessaris i gravar-lo a la memòria flash i tornar ràpidament al Cibercafè per enviar el currículum.

Opció 3

Sense moure’t de l’ordinador, accedir a Google Docs, recuperar la última versió del currículum que hi tens guardada, actualitzar-lo, després guardar-lo en format PDF per seguretat i enviar-lo al teu ciber@mic perquè el faci arribar a l’empresa.

Amb quina opció et quedes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.