Futurs professionals de les noves tecnologies !!!


.

Avui és el tercer dia de l’any a la Casa d’Oficis de noves tecnologies.

Els nois i noies estan força engrescats…

Ja s’han fet els seus comptes de Google i ja s’han construït el blog del projecte… Ja han obert comptes a Flickr, Picassa, SlideShare, etc. Ja s’han fet un canal a YouTube…
I només porten 3 dies!!!
Com ja sabreu tenim 15 alumnes (7 noies i 8 nois), dividits en 2 grans grups:
 • Tècnics aux. microinformàtics, aquells que reparen ordinadors i que fan també tasques d’instal·ladors de sistemes de xarxes en ordinadors
 • Dinamitzadors i dinamitzadores digitals i de les noves tecnologies.
Aquesta funció de DINAMITZADOR DIGITAL es basa en saber fer arribar de forma fàcil les noves tecnologies a sectors que normalment els hi costa entrar a Internet i la informàtica; parlaríem sobretot de gent gran o gent jove, o persones amb qualsevol tipus de discapacitat.
I la forma de fer entrar aquesta gent en aquest món digital és a través d’aprenentatges concrets; se’ls hi ensenya a enviar un correu electrònic, o a redactar una carta amb un editor de text, se’ls hi ensenya a fer un vídeo de presentació en YouTube…
Fan una doble labor social. Sobretot perquè accediran a un tipus de gent que, amb tota seguretat, no anirà a formar-se a una escola d’informàtica o de disseny web. Accediran també a entitats i associacions que sovint podrien esdevenir col·lectius amb risc d’exclusió digital.
Esperem molt de les repercussions d’aquest projecte en la ciutat.
Amb aquesta Casa d’Oficis “Sant Feliu Ciutat Digital” es demostrarà que dins el camp professionales de les noves tecnologies hi ha lloc per tothom.
.
Hi ha molts llocs de treball en el sector de les noves tecnologies on no cal ser un enginyer o un enginyer tècnic per a ocupar-los.
.
.
Pel que fa al grup de TÈCNICS/QUES EN SISTEMES MICROINFORMÀTICS:
Han d’estar assabentats de les últimes innovacions tecnològiques existents en el mercat. Han de saber instal·lar, configurar i verificar equips informàtics, perifèrics i programari de base. Assegurar el bon funcionament de les instal·lacions i equips informàtics realitzant revisions periòdiques i efectuar les reparacions i actuacions preventives necessàries. Actualitzar i/o ampliar les instal·lacions de cablejat i comunicacions inalàmbriques amb l’objectiu de millorar el rendiment dels equips o adequar-los per poder utilitzar-los en les condicions més òptimes.
.
Per tot això faran PRÀCTIQUES a l’Ajuntament i entitats de la ciutat com:
 • Reparació, configuració i manteniment de hardware i software.
 • Diagnòstic i resolució d’avaries.
 • Manteniment de microordinadors
  Instal·lació, configuració i manteniment de petites xarxes d’àrea local.
 • Creació de zones Wi-Fi.
 • Instal·lació i configuració de clients de guifi.net.
 • Creació i configuració de xarxes virtuals.
 • Creació de pàgines web i eines de Web 2.0.
.
.
Ja sabeu que la Casa d’Oficis funciona amb amb subvencions de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya i amb aportacions de l’Ajuntament de Sant Feliu.
.


.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.